PASZTET BIAŁOSTOCKI z drobiu 280 g
Pasztet białostocki z drobiu to pasztet o wyjątkowych walorach smakowych, który przyrządzony został według starej, sprawdzonej receptury opartej na mięsie, wątrobie drobiowej, bułce, tłuszczu drobnym oraz przyprawach. Pasztet zawiera wyłącznie naturalne składniki bez dodatku środków chemicznych i konserwantów, a także MOM-u (mięsa oddzielonego mechanicznie). Przy produkcji używany jest jedynie drób z ekologicznych gospodarstw działających na terenie „Zielonych Płuc Polski”.
- produkt regionalny
- receptura z 1953 roku
- doskonały smak
- 100% naturalnych składników
- bez MOM, dodatków E i konserwantów
- doskonały na prowiant podczas podróży
Skład pasztetu oraz jego sposób produkcji zbliżone są do tych stosowanych przez dobre gospodynie domowe. Tradycyjny domowy pasztet tafia zazwyczaj do piekarnika, natomiast pasztet białostocki najpierw do puszek, a następnie do autoklawu, gdzie odbywa się proces sterowanej komputerowo sterylizacji.
Pasztet białostocki produkowany jest od 1953 roku przez Podlaskie Zakłady Spożywcze – firmę z tradycjami, która przez lata doszła do perfekcji w produkcji pasztetów drobiowych i wieprzowych. Charakterystyka produktów w opakowaniu metalowym zapewnia wyjątkową trwałość i świeżość pysznego dania w każdych warunkach klimatycznych. Żywność w konserwach świetnie sprawdza się jako nieodzowny towarzysz zarówno tych krótszych, jak i dłuższych wypraw. Zabierz swój ulubiony pasztet białostocki we własną podróż.
Skład:
- mięso drobiowe
- wątroba drobiowa
- tłuszcz wieprzowy
- bułka tarta
- przyprawy naturalne