SZWAJCARSKIE ORYGINALNE RĘCZNIE ROBIONE PASTYLKI
GRETHER'S PASTILLES BLACKCURRANT
(CZARNA PORZECZKA)
Uwielbiane przez celebrytów (cytaty ze strony producenta)
Katy Perry
„Zawierają glicerynę, więc świetnie rozluźniają moje gardło i głos - zwłaszcza po drzemce.”„Pastylki Grether naprawdę ratują mi życie. Znam kilkuznanych wykonawców, którzy z nich korzystają, w tym Idina Menzel i Alice Ripley.
Gwyneth Paltrow
„Uwielbiam te kojące pastylki z czarnej porzeczki i zawsze mam pudełko na biurku”.
Ariana Grande
Ariana Grande, amerykańska aktorka i piosenkarka i autorka tekstów, zawsze ma przy sobie dwie puszki pastylek Grether's.
Najlepiej zużyć przed końcem: 09.2021r
Czarna porzeczka to jeden z owoców najbardziej bogatych w witaminę C. Wspierają układ odpornościowy. Zawierają składniki wzmacniające dziąsła, łagodzące ból gardła i chroniące głos.
Pastylki Grether's zawierają wysokiej jakości glicerynę, która pomaga utrzymać obszar jamy ustnej i gardła wilgotny, chroniony i łagodzi. Agar-Agar (pochodzące z dulse) nadaje pastille ich jedwabistą konsystencję, podczas gdy naturalne ekstrakty owoców dać daja pastylkom wyjątkowy smak.
Najwyższa jakość pastylki glicerynowej Grether's Elderflower jest gwarantowana dzięki zaawansowanemu i czasochłonnego procesowi produkcyjnemu wymagającemu znacznej specjalistycznej wiedzy, doświadczenia i sprzętu.
Zanim pastylki są pakowane w klasyczne złote puszki Grethers, muszą być dopuszczone do dojrzewania - proces, który trwa 3 miesiące.
Pastylki Grethers Pastilles są zalecane na problemy z gardłem chrypkę, ból gardła, zachrypnięty głos i suchość w ustach. Ludzie, którzy muszą dużo używać swojego głosu, na przykład poprzez śpiewanie lub długotrwałe mówienie, odczują największe korzyści z uspokajającego, kojącego i odżywczego efektu Grether's Pastilles.
Krzew czarnej porzeczki bez kolców to dzika roślina, która rośnie ok. 1 do 2 m w wilgotnych zaroślach i lasach nizinnych, uprawiana jest również w ogrodach. Dojrzałe jagody zbierane są od lipca do sierpnia w Europie Środkowej. Z czarnej porzeczki często wytwarza się dżemy, galaretki i soki, a także wykorzystuje się je jako owocowy zapach w przemyśle perfumeryjnym. Jagoda o intensywnym smaku jest dostępna jako likier lub syrop pod francuską nazwą cassis.
W Pastille Grether's używane są tylko owoce dojrzewające w słońcu. Owoce zbiera się dopiero wtedy, gdy w pełni rozwiną swój intensywny aromat i działanie kojące. Jagody są następnie starannie zbierane ręcznie i przetwarzane z troską i fachową wiedzą.
Grether's Pastilles Czarna porzeczka
Syrop glukozowy, cukier, żelatyna spożywcza, melasa, zakwaszacz (kwas cytrynowy), sok z czarnej porzeczki (1,7%), gliceryna (0,5%), zagęszczacz (agar-agar), olej roślinny (olej kokosowy i rzepakowy), substancja powlekająca (wosk pszczeli), aromat, barwnik (węgiel roślinny)
Szczególną cechą pastylek Grether’s jest fakt, że leżakują one przez całe trzy miesiące w specjalnych komorach klimatycznych. Podobnie jak w przypadku szlachetnego wina, pastylki mają tym samym czas „na oddech”. Podczas dojrzewania wilgoć odparowuje, co przyczynia się do rozwoju niezapomnianego, doskonałego smaku pastylek.