Pasteryzator wannowy:
Urządzenie do pasteryzowania napełnionych butelek lub słoików. Po umieszczeniu wspomnianych butelek i słoików w komorze, która zostaje napełniona wodą proces pasteryzacji przebiega wg zaprogramowanych parametrów jak temperatura i czas.
o mocy do 18 kW,
wsad 100 butelek, 200 lub 400 butelek w zależności od wersji
wydajność godzinowa: 200 butelek o pojemności 1 litr,
moc grzewcza: 1×9 kW lub 2×9 kW,
przyłącze elektr.: 400V/32A,
wymiary dł. x sz. x wys.: 1600 x 760 x 1535 mm,
waga: 120 kg.
Pasteryzator komorowy:
Urządzenie do pasteryzowania napełnionych butelek. Izolowana komora z położonym w górnej części zbiornikiem na wodę, z którego gorąca woda jest podawana bezpośrednio na wprowadzone do komory butelki. 1 wózek – 360 szt. butelek jest pasteryzowany w ciągu 1h. Standardowo wyposażone w automatyczną regulację temperatury z czujnikiem temperatury wody i produktu. Urządzenie można doposażyć w dodatkowy wózek na butelki.
wydajność godzinowa 360 sztuk butelek o poj. 1l,
przyłącze do ogrzewania o mocy min. 36 kW,
przyłącze elektryczne: 400 V/16A/1,5 kW,
wymiary: sz. x wys. x gł.: 1200 x 1800 x 2500 mm,
waga: ok. 650 kg.
Pasteryzator tunelowy
Tunel do pasteryzacji piwa o wydajności od 5.000 butelek 0,5 l/h do 10.000 butelek 0,5 l/h
Dane techniczne:
temperatura produktu: +4 – +6°С
temperatura pasteryzacji: +62 – +65°С
temperatura wyjściowa: +30 – +35°С
zużycie pary: 200 – 250 kg/h
temperatura pary: 120 – 140°С
zużycie wody: 1,5 – 2 m3
zużycie powietrza 6 bar: 0,6 – 0,8 m3
zużycie prądu: 20 kW
zasilanie: 400 V
czas pasteryzacji 12-15 min
max. czas 55 min
nagrzewanie: 3 strefy
strefa pasteryzacji
chłodzenie: 4 strefy
wymiary: 11×2,4×2,1 m