PASTA ZIELONE CURRY DO KUCHNI AZJATYCKIEJ GREEN CURRY THAI DANCER 50G
PASTA ZIELONA CURRY GREEN THAI DANCER 50G
to gotowa pasta do przyprawiania pikantnych potraw o egzotycznych smakach w kuchni azjatyckiej takich jak zupa green curry , czy kurczak z ryżem.
- Jest dość ostra w smaku. Idealna do przygotowania zielonego curry w prawdziwie tajski sposób.
- Uchodzi za jedną z najbardziej popularnych past curry, stosowaną w kuchni tajskiej.
- Używana w kuchni orientalnej, aczkolwiek można ją również stosować w kuchni tradycyjnej. Najszersze zastosowanie znajduje w potrawach mięsnych. Dla złagodzenia pikanterii potraw, można ją połączyć z mlekiem kokosowym, czy też brązowym cukrem.
Skład: Chili, trawa cytrynowa, szalotka, czosnek, sól, olej sojowy, galangal, cukier, nasiona kolendry, skórka limonki kaffir, kminek, antyoksydant: kwas askorbinowy. Produkt może zawierać soję.
Producent: Thai Dancer
Pochodzenie: Tajlandia
Pojemność: 50g