PASTA ZIELONE CURRY BEZGLUTENOWA BIO 50 g (SASZETKA) - ONOFF SPICES
23,02
SKŁADNIKI
papryka
chili zielona* 45 %, trawa cytrynowa*, szalotka*, czosnek*, sól, nasiona
kolendry*, galangal*, liście limonki kaffir*, kminek*,substancja
konserwująca:kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna
tajska pasta na bazie zielonej papryki chili. Pysznie pachnie jest pikantna,
ale ma słodką bazę. Idealnie komponuje się z mięsem, rybami i warzywami.
Opakowanie zawiera 2 sugerowane porcje.Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna -355 kJ/80kcal
Tłuszcz
-1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone -0
g
Węglowodany-17 g
w tym cukry -4,0 g
Błonnik -
4,0 g
Białko -3,0 g
Sól -10 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Wlać do garnka 320 ml kremu kokosowego. Dodać
zawartość opakowania i podgrzać do uwolnienia aromatów. Dodać 300 g ryby, mięsa
lub warzyw i dusić do pełnego ugotowania. Doprawić do smaku cukrem trzcinowym
i sosem rybnym.
ZALECANE WARUNKI
PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym
miejscu.