Pasta z tuńczyka z musztardą i miodem 75g Espinaler
Kulinarne trio, które tańczy na języku! Delikatny tuńczyk flirtuje z pikantną musztardą, podczas gdy miód łagodzi ich romans swoją słodyczą. To nie tylko pasta – to symfonia smaków, gdzie każda nuta gra idealnie. Odważ się na podróż, gdzie morskie głębiny spotykają się z polami gorczycy i kwiatowymi łąkami.
INFORMACJE
- Nazwa oryginalna: Paté de atún miel y mostaza.
- Masa netto: 75 g.
- Skład: Tuńczyk żółtopłetwy, musztarda (20%), olej słonecznikowy, miód (9%).
- Marka: Espinaler (Hiszpania).
- Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
- Najlepiej spożyć przed: 2025.12.31. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
ESPINALER
Espinaler to hiszpańska firma, która rozpoczęła działalność w 1896 roku jako tawerna w miejscowości Vilassar de Mar pod Barceloną. Z biegiem lat firma rozszerzyła swoją ofertę, wprowadzając do sprzedaży wysokiej jakości wermut i różnorodne przystawki, między innymi słynny sos »Salsa Espinaler«: kombinację octu, winnego, czerwonego i czarnego pieprzu oraz starannie dobranych przypraw. Przełom w strategii biznesowej nastąpił w latach siedemdziesiątych, kiedy to firma rozpoczęła produkcję konserw z ryb i owoców morza. W 2000 roku w Vilassar de Mar został otwarty sklep połączony z tawerną, o powierzchni 1300 m², z ofertą ponad 300 produktów Espinalera. Potwierdzeniem jakości tej oferty firmy było zdobycie nagrody »Najlepszy Specjalistyczny Sklep dla Koneserów w Hiszpanii« (»Mejor Tienda Gourmet Especializada de España«), przyznawanej przez Feria Gourmets, co miało miejsce w roku 2012. Anthony Bourdain odwiedził tawernę Espinalera w odcinku 4 sezonu 17 serii »No Reservations«.
DIETA
- Wartości odżywcze (na 100g): wartość energetyczna 799 kj / 191 kcal, tłuszcz 11,1 g, (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,3 g), węglowodany 3,4 g, (w tym cukry 2,9 g), białko 19,3 g, sól 1,14 g.
- Zdrowie: Wysoka zawartość białka.
EKOLOGIA
- Pakowanie i wysyłka. Stosujemy materiały przyjazne środowisku. Używamy kartonów biodegradowalnych. Jako wypełniacz stosujemy materiał pochodzenia roślinnego (Skropak). Paragony drukujemy na papierze bezfenolowym. Do zaklejania przesyłek używamy taśm z papieru kraft, które podlegają recyklingowi, z klejem na bazie kauczuku. Aplikowane przez nas etykiety są łatwo odlepne, kartony można zatem wykorzystać ponownie.
- Zero śmieci. Puszki doskonale nadają się do hodowania roślin. Wystarczy zrobić w dnie kilka dziurek do odpływu nadmiaru wody, nasypać ziemi, zasadzić nasiona i podlewać od czasu do czasu. W wyższych puszkach bardzo dobrze sprawdzają się: bazylia, mięta, rukola, rozmaryn, majeranek czy tymianek, w niższych: rzeżucha czy koperek.
PROFITY
- Przechowywanie. Puszki z rybami i owocami morza są łatwe do przechowywania. Nie wymagają lodówki ani zamrażarki. Oszczędza to energię, redukuje koszty i negatywny wpływ na środowisko naturalne. Puszki mogą być przechowywane przez długi czas, mierzony w latach. Nawet po upłynięciu zalecanego terminu spożycia, produkt jest nadal zdrowy i może być jedzony bez żadnego ryzyka.
- Bezproblemowość. Ryby i owoce morza z puszek są gotowe do konsumpcji bezpośrednio po otwarciu. Nie wymagają obróbki termicznej. Mogą być zarówno podstawą do przyrządzania nieskomplikowanych dań czy być składnikiem wykwintnych potraw.