Pasta z tamaryndowca BIO 135g
marka: Cosmoveda
Pasta z tamaryndowca BIO 135g
Pasta stosowana jest do wielu azjatyckich dań np. pad tai, do wyrobu napojów, sosów, dipów, dresingów, kwaśnych zup oraz wszelkich dań wymagających kwaśnego smaku. Jest jednym z podstawowych składników sosu worcester.
Charakteryzuje się interesującym słodko-kwaśnym smakiem.
Można z niej przygotować odświeżający napój dając jedną łyżeczkę pasty z tamaryndowca i cukier (do smaku) na 250ml wody.
Składniki:
tamaryndowiec*, woda
*certyfikowany składnik ekologiczny
Sposób przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych w temperaturze 4-8 st. C i spożyć w ciągu kilku miesięcy.
Tabela wartości odżywczych
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna w 100g produktu: 108 kcal / 460 kJ Tłuszcz, w tym: 0,2 g - kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g Węglowodany, w tym: 24,3 g - cukry 11,2 g Białko 2,3 g Sól 0 g Kraj producenta:
Niemcy