SKŁADNIKI ciecierzyca blanszowana 41 %, mięso wieprzowe z szynki 24 %, papryka czerwona (świeża, marynowana) 11 %, woda, oleje (sanocki, rzepakowy, słonecznikowy), skrobia kukurydziana, sok z cytryny, sól (morska, warzona), glukoza, przyprawy, aromaty, hydrolizat białka rzepaku, czosnek suszony, maltodekstryna, ocet (jabłkowy, spirytusowy), zagęszczony sok z cebuli.
OPIS Konserwa warzywno-mięsna homogenizowana, sterylizowana. Opakowanie 250 g zawiera 5 porcji produktu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g Wartość energetyczna - 933 kJ/224 kcal Tłuszcz - 13 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 3,6 g Węglowodany - 17 g w tym cukry - 1,5 g Błonnik - 2,3 g Białko - 8,5 g Sól - 1,4 g
INFORMACJA ALERGENNA Produkt może zawierać SOJĘ, SELER, GORCZYCĘ, JAJA, MLEKO (łącznie z LAKTOZĄ) i dwutlenek siarki.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA Przechowywać w temperaturze od + 2°C do + 24°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 72 godzin.