Vege up proponuje wysokiej jakości dania niezawierające glukozy i laktozy, przygotowywane z dokładnie wyselekcjonowanych warzyw, kasz, roślin strączkowych i nasion. Pasta z pieczonych batatów glownie składa się z batatów oraz ciecierzycy. Bataty charakteryzują się wysoką zawartością witamin przeciwutleniających, takich jak witamina C, beta-tokoferol i beta-karoten. Bataty zawierają również duże stężenie witaminy B6. Ciecierzyca stanowi dobre źródło witamin z grupy B – ryboflawiny i niacyny. Ciecierzyca jest również bardzo dobrym źródłem witaminy B5, witaminy B6 i witaminy B1 oraz kwasu foliowego.
SKŁADNIKI PRODUKTU Pieczony batat (29%), gotowana ciecierzyca (ciecierzyca, woda), woda, pieczona cebula, olej słonecznikowy, sok z cytryny, sól morska, czosnek, rozmaryn.
SPOSÓB UŻYCIA Danie gotowe do spożycia.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
Białko 3,1g
Błonnik 3,1g
Cukry 2,1g
kcal 139
kJ 582
Kwasy 7g
Sól 0,9g
Tłuszcz 7g
Węglowodany 14g