Pasta z kryla to śmietankowa pasta na bazie mięsa kryla z lekkim sosem. Pasta ma delikatną i kremową konsystencję i łagodny smak. Jest doskonałym dodatkiem do kanapek, tostów oraz wielu innych przekąsek. Kryl to małe krewetki z czystych, zimnych wód Antarktyki o dużej zawartości witamin, białka oraz minerałów.
Składniki: olej słonecznikowy, mięso kryla* (Euphausia superba, obszar połowu: FAO 48.1; 48.2; narzędzie połowowe: włoki) (20,1%), woda, cukier, skrobia ziemniaczana, sól, żółtko jaja, mleko w proszku, aromat, regulatory kwasowości: kwas octowy, kwas mlekowy, kwas jabłkowy, kwas cytrynowy; substancja zagęszczająca: guma ksantanowa; substancje konserwujące: benzoesan sodu, sorbinian potasu; barwniki: karminy, ekstrakt z papryki.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 1677 kJ / 407 kcal, tłuszcz 40,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,5 g; węglowodany 5,7 g, w tym cukry 3,7 g, białko 4,6 g, sól 1,65 g.
Masa netto: 150 g
*- Wyprodukowano z mrożonego surowca.
Najlepiej spożyć przed / Numer partii: patrz na wieczku.
Przechowywać w temperaturze od + 2 °С do + 6 °С.
Produkt gotowy do spożycia.
Producent: SP „Santa Bremor” OOO, Katin Bor 106, Brześć 224025, Białoruś.