Termin ważności 11.12.2020
Fasola pinto z dodatkiem papryczek chipotle to wyśmienita, pikantna pasta z wyczuwalnym wędzonym aromatem chipotle wzbogaci smak wielu ciepłych dań, kanapek i sałatek i przekąsek.
Składniki
wstępnie gotowana fasola Pinto 53 %, woda, puree z pomidorów (woda, pomidory), papryka Chipotle 2 %, sól, olej rzepakowy, ocet, cukier, papryka (poddano promieniowaniu jonizującemu).
Wartości odżywcze
Na 100g / ml produktu
Białko 5,1g
Błonnik 5,2g
KTN 0g
Sól 0,77g
Tłuszcz 0.4g
w tym Cukry 0,8g
Węglowodany 15g
KTN - kwasy tłuszczowe nasycone
Wartości energetyczne
Na 100g / ml produktu
Energia 399/95
kcal 95
kJ 399
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal)