Pasta z Czarnej Fasoli Chajang - Koreańska - 500g
PASTA Z CZARNEJ FASOLI - 500g - KOREAŃSKA
Fantastyczna gęsta pasta będąca podstawowym składnikiem koreańskiego dania Jajangmyeon, makaronu z czarną fasolą i warzywami. Jest to jedno z najpopularniejszych dań w Korei. Po za tym pasta z czarnej fasoli to pyszny dodatek do sosów i farszów. Świetnie komponuje się z daniami mięsnymi i wegetariańskimi. Jest pożywna i zawiera pełnowartościowe białko roślinne. Wyróżnia się delikatnym, lekkim smakiem.
Fasola na smukłą talię? Badacze z National Center for Health Statistics zbadali, że spożywanie fasoli ( pod różną postacią ) wpływa korzystnie na nasza wagę. U osób, których dieta była bogata w fasolę, nastąpił spadek wagi średnio o 3 kilogramy. Ponadto, u młodych i starszych uczestników doświadczenia, stwierdzono mniejszy obwód talii :)
Co dobrego znajdziemy w fasoli ? Po pierwsze niezwykle dużo błonnika. Przykładowo już dwie szklanki fasoli zaspokajają ponad 100% twojego dziennego zapotrzebowania. Po drugie dostarcza witamin E i B oraz minerały fosfor, potas, magnez, wapń i żelazo. Dodatkowo wspiera wchłanianie witamin E, K, A i D.
Kraj pochodzenie: Korea