Vege up proponuje wysokiej jakości dania niezawierające glukozy i laktozy, przygotowywane z dokładnie wyselekcjonowanych warzyw, kasz, roślin strączkowych i nasion. Pasta z ciecierzycy i daktyli to propozycja na słodko. Jest zdrowym substytutem masła orzechowego. Składa się głownie z ciecierzycy, daktyli oraz kakao. Ciecierzyca stanowi dobre źródło witamin z grupy B – ryboflawiny i niacyny. Daktyle są skarbnicą energii pod postacią cukrów prostych, szczególnie cenione przez osoby aktywne fizycznie. Dodatek kakao wzbogaca pastę w polifenole, flawonoidy i przeciwutleniacze. Po za tym, kakao nadaje paście głęboki czekoladowy smak!
SKŁADNIKI PRODUKTU Gotowana ciecierzyca (49%), daktyle (19%), woda, olej rzepakowy, orzechy ziemne (4,4%), kakao odtłuszczone w proszku (0,5%), sól himalajska.
SPOSÓB UŻYCIA Danie gotowe do spożycia.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
Białko 5,8
Błonnik 5,6g
Cukry 13,3g
kcal 229
kJ 955
Kwasy 11,3g
Sól 0,1g
Tłuszcz 11,3g
Węglowodany 22,9g