Pasta waniliowa powstaje z najbardziej szlachetnej wanilii Bourbon pochodzącej w królestwa wanilii, Madagaskaru. Wraz ze swoimi naturalnymi ziarenkami, w wygodnej formie gładkiego żelu, aromatyzuje nadając esencjonalny i intensywny waniliowy smak wypiekom oraz deserom. Doskonale rozprowadza się w ciastach i kremach. Idealna również do polew, sosów, bitej śmietany, lodów czy naleśników. Dozowanie to ok. 2 - 4 łyżeczki na 250 g mąki.
Parametry produktu
Przeznaczenie Dodatek smakowy
Składniki Inwertowany syrop cukrowy, woda, 15% ekstrakt wanilii bourbon, 2% ziarna wanilii, substancja zagęszczająca
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Madagaskar
Kod CN 3302 10 90
Waga jednostkowa brutto 0,03 kg
Alergeny
Mięczaki i produkty pochodne Nie
Ryby i produkty pochodne Nie
Orzechy Nie
Zboża zawierajace gluten Tak
Jaja i produkty pochodne Nie
Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie
Gorczyca i produkty pochodne Nie
Łubin i produkty pochodne Nie
Skorupiaki i produkty pochodne Nie
Seler i produkty pochodne Nie
Soja i produkty pochodne Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny Nie
Przechowywanie
Sposób przechowywania przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Wartość odżywcza
Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,1 g
Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 222 kcal/100g
Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 46 g
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g
Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 46 g
Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,1 g
Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 941 kJ/100g
Wielkość porcji 100 g
Inne informacje o zawartości
Zawiera surowce GMO Tak