Pasta tuńczyk z zielonymi oliwkami
producent
Helcom
masa netto 180g
bez glutenu
Wyprodukowano w Polsce.
Produkt sterylizowany. Wyprodukowano w Polsce.
Składniki: tuńczyk 26%*, ciecierzyca gotowana, woda, olej rzepakowy, zielone oliwki 8%, skrobia, cukier, olej słonecznikowy, ocet spirytusowy, miazga sezamowa tahini, sól, sok cytrynowy, przyprawy, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
Charakterystyczna ciemniejsza warstwa pod wieczkiem, nie wpływa na jakość wyrobu. Produkt może zawierać pestki lub ich fragmenty.
*Katsuwonus pelamis
Składniki:
bakłażan grilowany 76%, słonecznik łuskany, olej rzepakowy, pomidory suszone 4%, czosnek suszony, sól, pieprz czarny, ocet winny
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna:
594 kJ/144 kcal
Tłuszcz: 12g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g
Węglowodany: 3,8 g
Błonnik: 4,3 g
Białko: 3 g
Sól: 1,3g