Pasta rybna makrela i pstrąg 225ml HELCOM
Pasta z makreli i pstrąga z grillowaną papryką
Masa netto: 225ml
Producent: Helcom
Niebanalne połączenie dwóch pysznych ryb - makreli i pstrąga. Tę kompozycję zdecydowanie podkreśla warzywny dodatek w postaci grillowanej papryki.
Makrela należy do ryb tłustych, dzięki temu jest dobrym źródłem dobroczynnych kwasów omega-3 oraz witaminy D. Dodatkowo w makreli znajdziemy dużą ilość selenu.
Pstrąg dostarcza organizmowi pełnowartościowego białka, którego skład dorównuje białku w mięsie. Warto jednak zaznaczyć, że białko rybie jest o wiele łatwiej przyswajalne (w 98%). Pstrągi dostarczają, ze wszystkich ryb słodkowodnych najwięcej, najwięcej drogocennych kwasów omega-3, które są niezastąpione w profilaktyce chorób serca i układu krążenia.
Składniki:
ryby 33% (makrela wędzona 23%*, pstrąg wędzony 10%**), ciecierzyca gotowana, woda, olej rzepakowy, papryka grillowana 4%, papryka czerwona, skrobia, sól, ocet spirytusowy, cukier, miazga sezamowa tahini, sok cytrynowy, przyprawy, ocet winny, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy.
Charakterystyczna ciemniejsza warstwa pod wieczkiem, nie wpływa na jakość wyrobu.
* Scomber Scombrus, **Oncorhynchus Mykiss
Wartość odżywcza w 100g produktu:
Wartość energetyczna:848 kJ / 204 kcalTłuszcz:14 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone:1,9 gWęglowodany:9,8 g w tym cukry:2,8 gBłonnik:1,5 gBiałko:8,9 gSól:1,5 g
Greek Trade Sp z o.o Polska ul. Tadeusza Śliwiaka 14 30-797 Kraków
- Vege: TAK
- Z natury: TAK
- Producent: Helcom