Pasta rybna została wyprodukowana z filetów ryb oceanicznych (dorsz, czarniak, łosoś, pstrąg, tuńczyk). Produkt posiada wyrazistą strukturę, o delikatnym smaku. Nie zawiera konserwantów.
Składniki: filety rybne* (32%) gotowane na parze (ryby dorszowate (obszar połowu: FAO 27.5.а.2, narzędzie połowowe: włoki) (13,5%): czarniak (Pollachius virens), dorsz atlantycki (Gadus morhua); ryby łososiowate wędzone (produkt akwakultury) (13,5%): pstrąg tęczowy (Oncorhynchus mykiss, obszary połowu: FAO 27.2.а.2; 27.3.а.20; 27.3.d.29; 27.3.d.30; 27.3.d.31; 27.3.d.32), łosoś (Salmo salar, obszary połowu: FAO 27.2.а.1; 27.2.а.2); tuńczyk żółtopłetwy (Thunnus albacares, obszar połowu: FAO 71, narzędzie połowowe: niewody, sznury haczykowe)), olej słonecznikowy, woda, białko sojowe, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, cukier, sól, żółtko jaja, aromat, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, barwniki: karminy, ekstrat papryki; regulator kwasowości: kwas octowy.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 1554 kJ / 376 kcal, tłuszcz 34,8 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,8 g; węglowodany 3,5 g, w tym cukry 2,3 g, białko 12,2 g, sól 1,4 g.
Masa netto: 140 g
*- Wyprodukowano z mrożonego surowca.
Produkt gotowy do spożycia. Może zawierać pojedyncze ości.
Najlepiej spożyć przed / data i numer partii: patrz na wieczku.
Produkt przechowywać w temperaturze od + 2 °С do + 6 °С.
Producent: SP „Santa Bremor” OOO, Katin Bor 106, Brześć 224025, Białoruś.