Pasta Pistacjowa DESEO 200 g
Pasta Pistacjowa jest esencją tego, co w pistacjach najlepsze.
Jej niepowtarzalny, intensywny smak osiągnęliśmy dzięki odpowiedniemu prażeniu orzechów. Dzięki zastosowaniu młyna kulowego pasta ma gładką i smarowalną konsystencję. Idealnie nadaje się do jako baza do ciast, kremów, deserów lub domowej roboty lodów. Pasta pistacjowa jest ręcznie robiona, dzięki czemu wiemy, że składa się w 100% z pistacji i nie zawiera żadnych zbędnych składników.
Waga:
- 200 g
Założycielami DESEO Patisserie & Chocolaterie są Łukasz Smoliński i Natalia Sitarska, para podróżników prowadzących od wielu lat najpopularniejszy w Polsce blog podróżniczo-kulinarny Tasteaway.
Podczas swoich kulinarnych podróży po Europie i świecie Natalia i Łukasz zakochali się w deserach typu petit gateau oraz w nowoczesnym cukiernictwie. Właśnie dlatego w 2015 roku postanowili otworzyć własną cukiernię w Warszawie. Obecnie w stolicy działają już cztery lokale pod marką DESEO: pracownia na ul. Suwak 3, pięknie położona na terenie dawnej Fabryki Koronek cukiernia na ul. Burakowskiej 5/7, punkt na Suwaku oraz świeżo otwarta cukiernia w klimatycznym Forcie 8 – dawnych carskich kazamatach.
Nazwa cukierni pochodzi z języka hiszpańskiego i oznacza pragnienie, marzenie. DESEO jest więc spełnieniem marzenia o własnej cukierni, a dla Gości – mamy nadzieję – spełnieniem marzenia o pysznych, najwyższej jakości i pięknych deserach.