MASŁO ORZECHOWE | PASTA ORZECHOWA| Z MIODEM | KRUKAM
Krukam - Pasta orzechowa z miodem 300g
Pasta orzechowa z dodatkiem miodu wielokwiatowego. Pyszne połączenie, które zachwyci wielbiciela kremów orzechowych z dodatkami.
Skład naszej pasty orzechowej: Orzeszki ziemne 90,5%, miód wielokwiatowy 9,5%
MASŁO ORZECHOWE | PASTA ORZECHOWA|
Z MIODEM | KRUKAM
Krukam - Pasta orzechowa
z miodem 300g
Pasta orzechowa to tak naprawdę rozdrobnione orzeszki ziemne o konsystencji gęstego kremu.
W miodzie wielokwiatowym można znaleźć liczne witaminy– A, PP, C, B12, B6 i B2 oraz składniki mineralne – żelazo, magnez, fosfor, potas, molibden, wapń
Dlaczego warto kupować zdrową żywność, suplementy i produkty eko?
- ✅są bezpieczne dla naszego zdrowia,
- ✅są poddawane kontrolom jakości,
- ✅ich produkcja podlega ścisłym restrykcjom,
- ✅nie mogą mieć najniższej ceny - tanio nie znaczy Zdrowo!
Orzechy arachidowe są bogate w kwasy tłuszczowe, witaminy (B, A i E), oraz minerały (magnez i potas).
MASŁO ORZECHOWE | PASTA ORZECHOWA| Z MIODEM | KRUKAM
Krukam - Pasta orzechowa z miodem 300g
Orzechy ziemne, zwane też arachidowymi, to skarbnica kwasów oleinowych, obniżających poziom cholesterolu we krwi, tym samym zapobiegających miażdżycy i chorobom układu krwionośnego.
Orzechy są też bogate w roślinne białko, potas, magnez, witaminę E i błonnik. To wszystko powoduje, ze masło orzechowe powinien jeść każdy z nas, a w szczególności wegetarianie w celu uzupełniania niedoboru np. białka, wynikającego z braku mięsa w diecie. Warto mieć to na uwadze.
MASŁO ORZECHOWE | PASTA ORZECHOWA|
Z MIODEM | KRUKAM
Krukam - Pasta orzechowa
z miodem 300g
Pasta Krukam to prawdziwa bomba cennych kwasów tłuszczowych, protein i minerałów.
Wartości odżywcze w 100g:
- Wartość energetyczna: 2257 kJ / 537 kcal
- Tłuszcz: 41,7g
- w tym tłuszcze nasycone: 5,5g
- Węglowodany: 24,9g
- w tym cukry: 13,2g
- Błonnik pokarmowy: 6,6g
- Białko: 23,3g
- Sól: 0g
MASŁO ORZECHOWE | PASTA ORZECHOWA| Z MIODEM | KRUKAM
Krukam - Pasta orzechowa z miodem 300g
Specjaliści dowodzą, że regularne spożywanie orzechów, w tym także masła orzechowego, uchroni nas przed chorobami serca oraz poprawi kondycję całego organizmu i usprawni jego funkcjonowanie.
Dietetycy podkreślają, że wybierać należy masło orzechowe z jak największą zawartością orzechów. Uważa się, że orzechy pomagają zwalczać infekcje w organizmie i poprawiają kondycję naszych naczyń krwionośnych i serca. Tak naprawdę, naukowcy z Harvard Medical School w USA udowodnili, że jedzenie masła orzechowego pięć razy w tygodniu może prawie o połowę obniżyć ryzyko wystąpienie zawału.
MASŁO ORZECHOWE | PASTA ORZECHOWA| Z MIODEM | KRUKAM
Krukam - Pasta orzechowa z miodem 300g
Zawarta w miodzie łatwo przyswajalna glukoza doskonale odżywia serce – „główną pompę naszego organizmu” i zapobiega chorobom układu krążenia: chorobie wieńcowej i miażdżycy. Miód wielokwiatowy jest także strażnikiem naszej odporności i znakomitym „naturalnym lekiem” w walce z przeziębieniem czy grypą.
Do czego używać pastę?
Pasta orzechowa z miodem to idealny dodatek do placków, naleśników, gofrów. Sprawdzi się także w owsiance, granoli, czy na kanapkach. Polecana do wypieków, deserów i lodów. Świetnie sprawdzi się, jako nadzienie do kruchych babeczek.