Pasta kawiorowa z wędzonym łososiem.
Pasta kawiorowa to pasta na bazie kawioru ze śledzia/i/ z gromadnika z wędzonym łososiem. Pasta ma delikatną i kremową konsystencję i łagodny smak. Jest doskonałym dodatkiem do kanapek, tostów, kakersów oraz wielu innych przekąsek.
Kraj pochodzenia: Ukraina
waga: 160g
Składniki: olej słonecznikowy rafinowany, dezodoryzowany, woda, solona ikra rybia (śledź (Clupea harengus) (B) lub gromadnik (Mallotus villosus) (C))* (18 %), mięso mielone z solonego łososia (Salmo salar) (12 %), cukier biały, sól kuchenna, żółtko jaja w proszku, emulgatory (E 1450, E 1422), stabilizatory (guma tara, guma ksantanowa), odtłuszczone mleko w proszku, wzmacniacz smaku E 621, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwniki (karmin, ekstrakt z papryki), aromat wędzonego łososia, substancje konserwujące (E 202, E 211).
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna
1590 kJ / 385 kcal
Tłuszcz 36 g, - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4 g
Węglowodany 11 g, - w tym cukry 4,6 g
Białko 4,2 g
Sól 3 g