Pasta kawiorowa z wędzonym łososiem.
Pasta kawiorowa to pasta na bazie kawioru ze śledzia/i/ z gromadnika z wędzonym łososiem. Pasta ma delikatną i kremową konsystencję i łagodny smak. Jest doskonałym dodatkiem do kanapek, tostów, kakersów oraz wielu innych przekąsek.
Kraj pochodzenia: Ukraina
waga: 160g
Składniki: olej słonecznikowy rafinowany, woda, ikra śledzia (Clupea harengus; obszar połowu: FAO 27.4.B, Morze Północne) (*A) lub ikra gromadnika (Mallotus villosus; obszar połowu: FAO 27.5.a.2, Wody Islandii) (*B) 24%, wędzone mięso łososia(Salmo salar, akwakultura Norwegii) 5%, cukier, sól, substancje zagęszczające: żółtko jaja w proszku, guma ksantanowa, guma guar, modyfikowana skrobia ziemniaczana) substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu; regulator kwasowości: kwas octowy; barwnik: ekstrakt z papryki.
*A, B – kod rodzaju kawioru.
Produkt może zawierać pojedyncze ości.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 1691 kJ/410 kcal, tłuszcz – 40,0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 5,7 g, węglowodany – 4,5 g, w tym cukry – 4,4 g, białko 7,9 g, sól – 2,8 g.