PASTA KAWIOROWA. PRODUKT Z KAWIOREM Z RYBY OCEANICZNEJ I ŁOSOSIEM. PASTERYZOWANY. PAKOWANY PRÓŻNIOWO.
Składniki: olej słonecznikowy rafinowany, dezodoryzowany, woda, solona ikra rybia (śledź (Clupea harengus) (B) lub gromadnik (Mallotus villosus) (C))* (18 %), mięso mielone z solonego łososia (Salmo salar) (12 %), cukier biały, sól kuchenna, żółtko jaja w proszku, emulgatory (E 1450, E 1422), stabilizatory (guma tara, guma ksantanowa), odtłuszczone mleko w proszku, wzmacniacz smaku E 621, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwniki (karmin, ekstrakt z papryki), aromat wędzonego łososia, substancje konserwujące (E 202, E 211).
Wartość odżywcza na 100 g:
Wartość energetyczna
1590 kJ / 385 kcal
Tłuszcz 36 g, - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4 g
Węglowodany 11 g, - w tym cukry 4,6 g
Białko 4,2 g
Sól 3 g
Produkt może zawierać skorupiaki. *litera (B) lub (C) umieszczona obok numeru partii „L” informuje, który kawior został użyty do produkcji produktu. Najlepiej spożyć przed: data i numer partii na wieczku. Przechowywać w temperaturze od -3 °C do +6 °C. Po otwarciu przechowywać w temperaturze od +1 °C do +6 °C i spożyć w ciągu 48 godzin (h). Produkt do bezpośredniego spożycia.
Kraj pochodzenia: ikra śledzia: Norwegia, ikra gromadnika: Islandia, mięso łososia: Wielka Brytania
Producent: Aquafrost LTD, ul. 1-E Tsentralna 19, Burłacza Bałka, 68000 Czarnomorsk, Ukraina.
Importer: Nickal Sp. z o.o., Marywilska 26, 03-228 Warszawa.