WYPRZEDAŻ - TERMIN PRZYDATNOŚCI 04-10-2022
Pasta kawiorowa z ikry dorsza z wędzonym łososiem to najwyżej jakości produkt o unikalnym smaku, naturalny, bogaty w wiele ważnych witamin: witamina A, witaminy z grupy B (witamina B1, B2, B3, B6, B9 i B12), witamina D i E oraz soli mineralnych - cynk, fosfor, jod, magnez, potas, sód, wapń i żelazo, które mają istotny wpływ na organizm.
Naturalne antyoksydanty, tj. witamina A, witamina E i cynk, które obecne są w kawiorze, również działają ochronnie na układ nerwowy, hamują procesy starzenia się organizmu czy zapobiegają powstawaniu nowotworów. Pomagają one złagodzić stres oraz napięcie, a także skutecznie poprawiają nastrój.
W składzie kawioru znajduje się także łatwo przyswajalne białko, kwas foliowy i lecytyna, co skutecznie obniżają ryzyko powstawania zakrzepów, rozwoju chorób serca oraz znacznie poprawia krążenie krwi.
Nienasycone kwasy tłuszczowe przyspieszają metabolizm, obniżają poziom złego cholesterolu we krwi oraz przyspieszają oczyszczanie wątroby z zalegających toksyn.
Pasta z kawiorem z dorsza i wędzonym łososiem Tarama 150 g
Składniki: olej rzepakowy, ikra dorsza (Gadus morhua, obszar połowu: FAO 67, sposób połowu: włoki) (27%), łosoś wędzony na gorąco) (łosoś (Salmo salar, akwakultura Norwegii), sół, dym) (14%), woda, mąka pszenna, sól, sok z cytryny, ekstrakt z papryki, aromaty, substancje konserwujące: sorbinian potasu, benzoesan sodu; zakwaszacz: kwas cytrynowy; regulator kwasowości: octany sodu.
Produkt może zawierać skorupiaki.
Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 1765 kJ / 421 kcal, tłuszcz 41,9 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,2 g, węglowodany 4,1 g, w tym cukry 0,5 g, białko 8,5 g, sól 1,22 g.
Masa netto: 150 g
Najlepiej spożyć przed: data na spodzie opakowania.
Przechowywać w temperaturze od 2 C do + 7 C.
Producent: Lemberg Fisch GmbH, Lindenstrase 15, 03-226 Vetschau OT Raddush.
Importer: Nickal Sp. z o.o., Marywilska 26, 03-228 Warszawa.