Pasta do kanapek ze śledziem i szparagami 115g
Słodycz szparagów tworzy ładny kontrast z lekką ostrością sera.
Pasta, będąca połączeniem oryginalnych smaków, rozsmarowana na pieczywie stanowi kompletny i dietetyczny posiłek.
INFORMACJE
- Masa netto: 115 g.
- Skład: Mięso śledzi (51,5%), zielone szparagi (13%), olej rzepakowy, woda, żółtka jaj, ser mimolette (mleko, laktoza i produkty mleczne) (5,5%), musztarda (woda, nasiona gorczycy, ocet, sól, przeciwutleniacz: wodorosiarczyn sodu, zakwaszacz: kwas cytrynowy), sok z cytryny, skrobia z manioku, przyprawy.
- Marka: La Belle-Iloise (Francja).
- Po otwarciu: Rozsmarować na pieczywie.
- Info: do kanapek
- Najlepiej spożyć przed: 06.01.2025. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
LA BELLE-ILOISE
La Belle-Iloise to francuskie rodzinne przedsiębiorstwo założone w 1932 roku przez Georgesa Hillieta, a dziś zarządzane przez jego wnuczkę Caroline Hilliet Le Branchu. To producent specjalizujący się w najwyższej jakości produktach z sardynek, tuńczyka i makreli. Produkcja konserw zlokalizowana jest w Quiberon, niedaleko portu rybackiego, historycznego centrum połowu sardynek. Wykorzystywane są tylko starannie wyselekcjonowane świeże ryby. Są one obrabiane ręcznie w tradycyjny sposób. La Belle-Iloise jest posiadaczem etykiety Enseigne Responsable [Odpowiedzialna Firma], co świadczy o zaangażowaniu w zrównoważone praktyki biznesowe. Etykieta ta, zgodna z normą ISO 26000 oraz Celami Zrównoważonego Rozwoju ONZ, ocenia marki detaliczne w sposób holistyczny, od produkcji produktów po ich dystrybucję. Dzięki tej akredytacji, La Belle-Iloise demonstruje swoje pozytywne działania na rzecz społeczności i środowiska naturalnego, jednocześnie utrzymując wysoką jakość oferowanych produktów.
DIETA
- Wartości odżywcze (na 100g): wartość energetyczna 876 kj / 211 kcal, tłuszcz 17 g, (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,42 g), węglowodany 1,2 g, (w tym cukry 0,4 g), białko 12,6 g, sól 1,1 g.
- Zdrowie: Wysoka zawartość białka.
EKOLOGIA
- Pakowanie i wysyłka. Stosujemy materiały przyjazne środowisku. Używamy kartonów biodegradowalnych. Jako wypełniacz stosujemy materiał pochodzenia roślinnego (Skropak). Paragony drukujemy na papierze bezfenolowym. Do zaklejania przesyłek używamy taśm z papieru kraft, które podlegają recyklingowi, z klejem na bazie kauczuku. Aplikowane przez nas etykiety są łatwo odlepne, kartony można zatem wykorzystać ponownie.
- Zero śmieci. Puszki doskonale nadają się do hodowania roślin. Wystarczy zrobić w dnie kilka dziurek do odpływu nadmiaru wody, nasypać ziemi, zasadzić nasiona i podlewać od czasu do czasu. W wyższych puszkach bardzo dobrze sprawdzają się: bazylia, mięta, rukola, rozmaryn, majeranek czy tymianek, w niższych: rzeżucha czy koperek.
PROFITY
- Przechowywanie. Puszki z rybami i owocami morza są łatwe do przechowywania. Nie wymagają lodówki ani zamrażarki. Oszczędza to energię, redukuje koszty i negatywny wpływ na środowisko naturalne. Puszki mogą być przechowywane przez długi czas, mierzony w latach. Nawet po upłynięciu zalecanego terminu spożycia, produkt jest nadal zdrowy i może być jedzony bez żadnego ryzyka.
- Bezproblemowość. Ryby i owoce morza z puszek są gotowe do konsumpcji bezpośrednio po otwarciu. Nie wymagają obróbki termicznej. Mogą być zarówno podstawą do przyrządzania nieskomplikowanych dań czy być składnikiem wykwintnych potraw.