PASTA CZERWONE CURRY BEZGLUTENOWA BIO 50 g (SASZETKA) - ONOFF SPICES
23,02
SKŁADNIKI
papryka chili czerwona* 25 %, trawa
cytrynowa*, szalotka*, czosnek*, galangal*, sól, nasiona kolendry*,
kminek*, liście limonki kaffir*, substancja konserwująca:
kwas cytrynowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Pikantna tajska pasta z czerwonej papryki chili.
Nadaje posiłkom (z mięsem, rybą lub warzywami) więcej smaku i charakteru.
Produkt pasteryzowany. Zawiera dwie sugerowane porcje.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna -
377kJ/90kcal
Tłuszcz -2,0 g
w tym kwasy tłuszczowe
nasycone -0 g
Węglowodany - 19 g
w tym cukry -3,0
g
Błonnik - 5,0 g
Białko -3,0 g
Sól -10 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wlać do garnka 320 ml kremu
kokosowego. Dodać zawartość opakowania i podgrzać do uwolnienia aromatów. Dodać
300 g ryby, mięsa lub warzyw i dusić do pełnego ugotowania. Doprawić do smaku
cukrem trzcinowym i sosem rybnym.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.