PASTA CURRY PANANG 24 x 400g
◉ Opis produktu:
Pasta Curry Panang to popularna pasta używana w kuchni tajskiej oraz indyjskiej do przygotowania dań typu curry. Pasta ma oryginalny i intensywny aromat. Duża zawartość papryczek chili powoduje że jest to ostra pasta.
◉ Kraj pochodzenia:
Tajlandia
◉ Masa netto:
400 g
◉ Składniki produktu:
suszona czerwona papryka, chilli 27%, trawa cytrynowa, szalota, czosnek, sól, skórka limonki Kaffir, galangal, kminek w proszku, nasiona kolendry.
◉ Zastosowanie:
- Świetnie komponuje się z mlekiem kokosowym, brązowym cukrem czy też z sosem rybnym.
- Pastę dodaje się na przykład do potraw z kurczakiem. Można dzięki temu podkreślić smak mięsa.
◉ Wartości odżywcze w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 512kJ/123kcal
- Tłuszcz: 6,2g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5g
- Węglowodany: 11g
- w tym cukry: 6,9g
- Białko: 3,4g
- Sól: 14,2g
◉ Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od słońca. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
◉ Terminy przydatności:
W celu otrzymania dokładnej daty przydatności prosimy kierować zapytanie do sprzedającego.