Pasta curry Nam Ya 400 g
Skład: korzeń galangi, szalotki, sól, papryczki chili, czosnek, trawa cytrynowa, pasta krewetkowa (krewetki, sól).
Produkt może zawierać śladowe ilości ryb.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu miesiąca.
Przepis na Nam Ya (4 porcje)
Przygotowanie: wymieszać 60g pasty z 1 łyżką stołową oleju roślinnego i podsmażyć przez 3 minuty na patelni. Dodać 480ml mleka kokosowego oraz 100g gotowanej ryby albo puszkę (140g) tuńczyka i zagotować wszystko. Doprawić do smaku. Podawać z makaronem ryżowym, kapustą sarepską, kiełkami fasoli mun i świeżymi warzywami.
Średnie wartości odżywcze dla 100 g:
Wartość energetyczna: 380 kJ/ 90 kcal
Tłuszcze całość - 1 g
W tym nasycone - 0 g
Węglowodany - 16 g
W tym cukry - 6,5 g
Białko - 4,5 g
Sól - 3,9 g
Najlepiej spożyć przed: 02.06.2022
Waga netto: 400 g
Kraj pochodzenia: Tajlandia