Pasta curry czerwona
Opakowanie 195g
Składniki: trawa cytrynowa, szalotka, chili, cukier, czosnek, sól, galangal, liście kafiru, tajska bazylia, anyż, goździki.
Wartości odżywcze w 100g produktu
wartość energetyczna 321kj/77kcal,
tłuszcze 1,3g (w tym nasycone 0,3g),
węglowodany 10g (w tym cukry 9,8g),
białko 1,8g, sól 6,6g.
Gotowanie jest bardzo ważnym elementem życia w Tajlandii. A większość dań tajskich bazuje na pastach curry, które są bardzo aromatyczne i ostre. Czerwona pasta curry jest średnio ostra a jej głównym składnikiem są czerwone papryczki chili. Dla złagodzenia ostrego charakteru pasty dodaje się do niej mleka kokosowego. Idealnie komponuje się z kurczakiem.
Termin przydatności do spożycia: 2025-03-28
Cena produktu za 100 gram: 8,71 zł