Pasta Chrzan Wasabi do sushi - 100g proszek
Wasabi to japoński chrzan.
Jest on zdecydowanie dużo ostrzejszy niż polski odpowiednik. Ma intensywny i ostry zapach. Spotykany jest najczęściej w kuchni japońskiej jako dodatek do sushi, sashimi i dań rybnych.
Możemy go łączyć również z daniami mięsnymi, jajkami, czy wędlinami. Doskonale łączy się z produktami, do których dodajemy chrzan polski.
Należy pamiętać, by stosować na kęs bardzo małe ilości wasabi, gdyż jak powszechnie wiadomo, jest piekielnie ostry.
Najlepiej spożyć przed: 02/2023 (+/- 3 miesiące w zależności od partii)
W naszej ofercie wasabi (chrzan) w proszku.
Idealne rozwiązanie, by móc długo cieszyć się z produktu, który nie ulegnie wywietrzeniu, ani nie straci swojej mocy i aromatu.
Wszystko dzięki możliwości przygotowania takiej ilości przyprawy, której akurat w danej chwili potrzebujemy.
Sposób przyrządzenia:
By przygotować pastę wasabi, należy jedynie połączyć proszek z wodą, w proporcji 1 łyżki (przegotowanej lub mineralnej niegazowanej) wody na 1 łyżka proszku. Gotową przyprawę jak najszybciej zużyć i przechowywać w lodówce szczelnie zamkniętą.