Przecier pomidorowy Passata Rustica z bazylią.
Do produkcji Passata Rustica, wykorzystuje się tylko i wyłącznie dojrzewające we włoskim słońcu okrągłe i pozbawione skórki pomidory. Zebrane w optymalnym momencie owoce, przechodzą odpowiednią selekcję po czym są myte i obrane ze skórki trafiają do sita. Tam przechodzą proces wyciskania przez sito o dużych oczkach. Dzięki temu otrzymuje się granulowaną, gęstą konsystencję niczym sosy pomidorowe przygotowywane w domu.
Wyjątkowy przecier o nieporównywalnej gęstej konsystencji. Jest tak gęsty, że możesz zaczerpnąć go za pomocą widelca.
Idealny by podkreślić świeży i naturalny smak pomidora w daniach, które nie wymagają długiego czasu gotowania, takich jak sosy do makaronu, dania z ryżu, dodatki do pizzy i zapiekanki czy zupy.
Passata Rustica gotuje się szybko nie tracąc na objętości. 100% tylko włoskich pomidorów wolnych od GMO!
Kraj pochodzenia: Włochy
Masa netto: 680 g