Opis
Kremowy miód wielokwiatowy z dodatkiem liofilizowanej maliny. Zawiera 2% owoców malin.
Jeśli poszukujesz owocowej słodyczy o każdej porze roku, to ten produkt przypadnie Ci do gustu. Połączenie miodu wielokwiatowego i liofilizowanych malin jest po prostu pyszne. To idealna propozycja na chwile, gdy masz ochotę na coś słodkiego i niesamowicie owocowego. Nam zasmakował głównie jako składnik deserów, polew do lodów oraz wszelkich śniadań - tostów, musli czy owsianek.
Zastosowanie
Właściwości miodu z maliną:
- wszystkie zalety miodu wielokwiatowego połączone z właściwościami liofilizowanych malin
- maliny poddane liofilizacji zachowały wszystkie swoje właściwości - są nie tylko pyszne, ale i zdrowe
- dodatek malin to dużo dobrze wchłanianej witaminy C, potas, magnez i wapń
- maliny działają przeciwzapalnie, przeciwgorączkowo, antybakteryjnie i antywirusowo - są niezastąpione podczas okresów obniżonej odporności!
- miód wielokwiatowy z dodatkiem malin idealnie sprawdzi się jako dodatek do herbaty, jako składnik deserów, owsianek, smoothie, koktajli, polew do lodów oraz jedzony samodzielnie
- ulubiony miód naszych małych i dużych Klientów!
Skład
W nektarze kwiatowym znajdują się naturalnie występujące cukry. Wśród licznych węglowodanów, które znajdują się w miodzie, przeważają cukry proste, czyli glukoza i fruktoza, odpowiadające za słodki smak miodu oraz jego właściwości odżywcze.
Do miodów tradycyjnych dodajemy liofilizowane owoce, suszone zioła lub przyprawy. Nie ma w nich dodatku sztucznych syropów czy barwników.
Wartości odżywcze
Zależne od partii.
Ostrzeżenia i informacje alergenne
Osoby uczulone na pyłek kwiatowy traw, drzew oraz roślin uprawnych i dziko rosnących muszą bardzo ostrożnie rozpocząć przyjmowanie pyłku lub pierzgi. Prawdą jest, że pyłek i pierzga są „naturalną szczepionką” na alergię, jednakże początkowo należy je przyjmować w bardzo małych ilościach oraz obserwować reakcję organizmu.
Kraj pochodzenia i producent
Polska.
Pasieki Sadowskich.
Zawartość netto
430G.
Naturalny miód pszczeli ulega krystalizacji. Miód może krystalizować od kilku dni do roku w zależności od gatunku. By przywrócić płynną postać miodu, należy go podgrzać do temperatury 40 stopni Celsjusza. Miód należy chronić przed działaniem promieni słonecznych i przechowywać w temperaturze poniżej 18 stopni Celsjusza.