Miód lawendowy
Miód wrzosowy to miód nektarowy, tradycyjny. Pochodzi z Hiszpanii, gdzie słońce ogrzewa pachnące wrzosowiska, nad którymi brzęczą pszczoły. Zbierają z nich nektar i produkują miód - aromatyczny, o lekko wyczuwalnym zapachu wrzosów. Hiszpańskie wrzosowisko zamknięte w słoiku!
Właściwości miodu wrzosowego:
- wykazuje właściwości antybakteryjne i antywirusowe
- wzmacnia układ odpornościowy - szczególnie polecany w profilaktyce przeziębień
- pozytywnie wpływa na układ moczowy oraz na gruczoł prostaty u mężczyzn
- działa przeciwzapalnie i poprawia pracę układu gastrycznego
- jego kolor jest zależny od pożytku, z jakiego pszczoły zbiorą nektar
- miód wrzosowy charakteryzuje się galaretowatą konsystencją, kiedy już skrystalizuje
- wykorzystaj go do ciepłej herbaty lub jedz prosto z łyżeczki, aby wyczuć delikatne, kwiatowe nuty smakowe
Prawdziwy miód ulega krystalizacji. Możesz przywrócić go do postaci płynnej podgrzewając do 40*C, jednak na co dzień najlepiej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (do 18 stopni). Może to być piwnica lub szafka. Nie musi być przechowywany w lodówce.
Pojemność: 450g