Miód tymiankowy
Miód tymiankowy to miód nektarowy z nektaru zebranego przez hiszpańskie pszczoły z kwiatów tymianku. Ma bursztynowy kolor, a nazywany jest nawet czerwonym miodem - bo jego barwa miewa rubinowy blask. Hiszpański miód tymiankowy jest aromatyczny, mało słodki, wyrazisty w smaku, ostro-kwaśny i bogaty w walory prozdrowotne. Przeczytajcie jakie!
Właściwości miodu tymiankowego:
- właściwości antyseptyczne i bakteriobójcze - używany do leczenia ran
- pomaga zwalczać stany zapalne w organizmie
- chroni mięsień sercowy - antyoksydanty i flawonoidy wspierają serce podczas dużego wysiłku lub stresu
- niska tendencja do krystalizacji, smak lekko pikantny, ziołowy, wyrazisty
Prawdziwy miód ulega krystalizacji. Możesz przywrócić go do postaci płynnej podgrzewając do 40*C, jednak na co dzień najlepiej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (do 18 stopni). Może to być piwnica lub szafka. Nie musi być przechowywany w lodówce.
Pojemność: 450g