![]()
Parowar Tefal VS 7001 Vitacuisine Gourmand.
Nowoczesny parowar z możliwością przygotowywania deserów i musów.
Parowar z serii Tefal Vitacuisine Gourmand pozwala zachować więcej witamin w potrawach. Wyjątkowa książka ze smakowitymi przepisami na dania z parowarów w prezencie. Urządzenie to gwarantuje najzdrowszy sposób odżywiania dzięki temu, że gotowanie odbywa się bez użycia soli i tłuszczu. Artykuły żywnościowe takie jak mięso, ryby, warzywa, ziemniaki i ryż mogą być doskonale i szybko przyrządzone.
Parowar VS 7001 jako jedyny na rynku posiada chromowaną podstawę oraz 6 szklanych pojemników w których możesz przygotować desery i musy!
Zastosowano tutaj wiele bardzo przydatnych funkcji takich jak wyjątkowy sposób umieszczenia koszyków obok siebie, aby zapachy i smaki potraw nie mieszały się. Dodatkowo koszyki wykonane są ze stali nierdzewnej. Funkcja Vitamin+ przyspiesz parowanie i zachowuje znacznie więcej witamin w przygotowanych potrawach. Mamy możliwość pełnej kontroli przygotowywanych potraw a ułatwi to lampka kontrolna czy też wskaźnik poziomu wody.
![]()
Symbol: VS7001
Wyjątkowy sposób umieszczenia koszyków obok siebie, aby zapachy i smaki potraw nie mieszały się
Dwa koszyki wykonane ze stali nierdzewnej
Chromowana podstawa
Specjalna taca do sosów lub ryb pokryta powłoką nieprzywierającą
Kubeczki smaku - 6 szklanych pojemników do przygotowywania deserów i musów
Funkcja podtrzymywania ciepła
Funkcja Vitamin+ przyspieszająca parowanie i zachowująca więcej witamin
Maksymalna pojemność misy 10,0 l
Odrębny pojemnik na ryż o dużej pojemności - nawet dla 6 osób.
60 min. wyłącznik czasowy
Wskaźnik poziomu wody
Zewnętrzne uzupełnianie wody
Lampka kontrolna
Duża pojemność
Moc 2000 W
Obieg ciepła w parowarze.
![]()
![]()
Gwarancja producenta na okres 24 miesięcy.
![]()
![]()
![]()
Witaminy ze smakiem !
Gotowanie na parze ma wiele zalet. Potrawy są zdrowe, niskokaloryczne, nie tracą znajdujących się w nich witamin i mienrałów, a przy tym są proste i szybkie w przygotowaniu. To właśnie parowar umożliwi Ci przygotowanie wszelkich potraw, od przystawki po pyszny deser.
Zalety:
1. Zdrowie.
Potrawy przygotwane w parowarze zachowują wartości odżywcze niezbędne dla zdrowia oraz przeciwdziałające starzeniu się:
* Do 50 % więcej składników odżywczych i witamin
* Mniejsze straty soli mineralnych
* Lepsze trawienie tłuszczy i cukrów dzięki optymalnemu działaniu wysokiej temperatury
* Idealne przy dietach oraz w zapobieganiu chorobom wieńcowym
2. Idealny smak.
Podczas gotowania na parze poszczególne składniki potrawy nie tracą swojego naturalnego smaku, zapachu i koloru. Teraz możesz przygotować swoje ulubione danie bez dodawania grama tłuszczu ani soli. Możliwość przygotowania między innymi:
- Drobiu z warzywami
- Ryby z ryżem
- Mięsa
- Jajek
- Owoców i puddingu
3. Wygoda.
Parowar to urządzenie wyjątkowo wygodne i łatwe w obsłudze:
- Dzięki parowarowi przygotujesz kompletny posiłek w jednym urządzeniu i zaoszczędzisz czas
- Dania idealnie ugotowane bez ryzyka przypalenia
- Nie trzeba mieszać.
"Dział drobnych porad ;)":
1. Możesz przyrządzić pyszny deser.
Parowar TEFAL umożliwia przygotowywanie wyśmienitych deserów np. pieczonych jabłek z suszonymi owocami. W modelach wyposażonych w pojemnik na ryż można przyrządzać ciasta, np. doskonałe ciasto czekoladowe.
2. Porady dotyczące szybkiego gotowania
Nie należy zbyt ciasno układać produktów w pojemnikach parowara lub pojemniku na ryż. Dobrze jest pozostawić trochę wolnej przestrzeni, aby zapewnić jak najlepszą cyrkulację pary. Aby osiągnąć najlepsze rezultaty, należy gotować porcje żywności o podobnej wielkości. Jeżeli porcje znacznie różnią się rozmiarami i wymagają ułożenia na różnych poziomach, najmniejsze kawałki należy ułożyć na wierzchu.
3. Użyj letniej wody
Aby skrócić czas gotowania do zbiornika na wodę można wlać wodę letnią, przy czym czasy gotowania w przepisach podane są dla wody zimnej.
4. Zbieraj sok z produktów
Soki zebrane na tacce można wykorzystać do przygotowania zup, do duszenia lub sporządzania sosów, stanowiących doskonałe uzupełnienie potraw.
Innowacje dla zdrowia.
Żywienie to oczywiście urozmaicone i zrównoważone jedzenie..., ale nie tylko, bo żywienie to coś więcej, niż poszczególne składniki. Sposób przyrządzania odgrywa istotną rolę w przetwarzaniu ich wartości odżywczych i organoleptycznych (smak, konsystencja). Ponieważ różne urządzenia nie są sobie równe, dlatego SEB opracował gamę urządzeń z myślą o większej przyjemności w odżywianiu się: pomysłowe naczynia kuchenna gwarantujące zachowanie pełnych wartości odżywczych i wydobywające prawdziwy smak składników.
Tefal inwestuje w badania w celu opracowania urządzeń o unikalnych osiągnięciach w odżywianiu potwierdzonych badaniami naukowymi.
Tefal jest od zawsze idealnym partenerem w tworzeniu Twoich posiłków, zapewniając szybkość, wygodę i łatwość ich przygotowania.
Każdego dnia, gama Pysznie i Zdrowo, zapewni Ci przyjemność kulinarną i zrownowane posiłki:
- podkreślając i zachowując naturalne i istotne zalety składników twojego pożywienia,
- ograniczając stosowanie tłuszczów,
- ułatwiając powrót do zapomnianych smaków i zapachów,
- skracając czas poświęcony na przygotowanie posiłków.
Wartości odżywcze.
Łatwe w stosowaniu, urządzenia Vitacuisine pomaga całej Twojej rodzinie w spożywaniu większej ilości owoców i warzyw. Specjlany system ultraszybkiegogotowania na delikatnej parze umożliwia zachowanie większej ilości witamin i przeciwutleniaczy : do 100 % witaminy B9; 86 % witaminy C i 91 % polifenoli.Specjalna taca do gotowania na pozwoli Ci na większą kreatywność w przygotowaniu drobiu, ryb oraz mięsa i pomoże w zachowaniu niezbędnych kwasów tłuszczowych typu Omega 3.
Słodkości.
Sernik z czerwonymi owocami, clafoutis wiśniowo-migdałowe przygotowane na parze w szklanych miseczkach, paprykowe frappuccino na parze, cielęcina z miodem cynamownowym... mniam, mniam! Aby Twoje potrawy były smaczniejsze, opracowaliśmy zupełnie nowe przepisy do przygotowania w specjalnych szklanych kubeczkach do gotowania na parze.
Wygoda.
Przygotujesz zdrowy i smaczny pełny posiłek gotując w tym samym czasie wszystkie dania w VitaCuisine. Dzięki technologii 3 w 1 , trzy przestrzenie gotowania są niezależne, smaki i zapachy potraw są zachowane i nie przenikają się. Soki nie mieszają się, a rezultat jest zawsze doskonały: ciasto czekoladowe nie będzie miało smaku ryby. Możesz gotować trzy potrawy na parze jednocześnie. W ten sposób możesz w tym samym czasie przygotować przystawkę, danie główne i deser. Ustaw po prostu minutnik i niech się gotuje: to łatwe, a potrawy są zawsze doskonałe!
Złote zasady żywienia - Jeść... i sprawiać sobie przyjemność !
1. CZerpać przyjemność z jedzenia; wyeliminować pojęcia ograniczeń i diety.
2. Jeść bez pośpiechu, w spokoju, na siedząco, odczekać kilka sekund pomiędzy kolejnymi kęsami.
3. Pamiętać o nawadnianiu organizmu przez cały dzień, nie czekając na uczucie pragnienia. Nie zapominać, że woda jest jedynym niezbędnym napojem.
4. Spożywać codziennie miseczkę zielonych warzyw (gotowanych i/lub surowych) i jeden do dwóch sezonowych owoców.
5. Spożywać ttygodniowo dwie miseczki gotowanych warzyw strączkowych.
6. Przy każdym posiłki jeść pieczywo (około 200 g, czyli niemal jedną bagietkę dziennie) i trzy razy w tygodniu jeść produkty zbożowe (makarony, ryż, kasza).
7. Stosować odmiennie 3 róóżne oleje: rzepakowy, oliwę z oliwek, orzechowy, sojowy. Dzienna dawka: 2 do 3 łyżek.
8. Jeść codziennie jedną do dwóch porcji mięsa, ryb, produktów rybnych i jajek według następujących wytycznych"
W mniejszej ilości, gdy spożywane są z warzywami lub produktami skrobiowymi.
Co najmniej 3 razy w tygodniu ryby, nie zapominając o rybach tłustych.
Jajka, które są doskonałym źródłem białek.
9. Spożywać codziennie 3 produkty mleczne(mleko, jogurty i sery).
125 ml mleka= 1 jogurt = 150 g białego sera = 30 do 40 g sera żółtego
Najważniejsza jest równowaga
Zrównoważone posiłki na cały tydzień.
Równowagi żywieniowej nie zapewni jeden osiłek, lecz raczej posiłki spożywane w ciągu całego tygodnia!
Podstawą jest zatem zrównicowanie jadłospisu.
Śniadanie to zasadnicza i najlepsza pora naszej równowagi żywieniowej.
Właściwie skomponowany, pierwszy posiłek dnia nie tylko umożliwia naszemu organizmowi uzupelnienie energii i składników odżywczych po długiej nocy, lecz jest również gwarantem wydajnego poranka, bez podgryzania i bez ryzyka "napadów głodu".
Obiad i kolacja mają zapewnić po 1/3 dziennego zapotrzebowania pokarmowego. Składają się z przystawki, dania głównego (mięso lub ryba z dodatkiem produktów skorbiowych i zielonych warzyw), sera/nabiału i owocu. Tajemnica polega na różnicowaniu Twojego jadłospisu przy czym wszystko jest kwestią umiarkowania.
![]()
![]()
![]()
Wszystkie przesyłki ubezpieczamy na pełną wartość !
Przy odbiorze towaru klient jest zobowiązany do: - sprawdzenia, czy towar nie posiada uszkodzeń powstałych podczas transportu, - sprawdzenia zgodności zawartości paczki z zamówieniem.
Towar można sprawdzić po wcześniejszym podpisaniu odbioru paczki - wpierw należy podpisać odbiór kurierowi, poprosić by poczekał chwilę na czas oględzin, w przypadku stwierdzenia uszkodzeń spisać protokół reklamacyjny. Kurier nie pozwoli otworzyć paczki przed podpisaniem odbioru. Warunkiem pozytywnego rozpatrzenia reklamacji jest spisanie w obecności kuriera "Protokołu reklamacji. Klient ma prawo do odstąpienia od umowy kupna zawartej na odległość w terminie 10 dni od daty dostawy - szczegółowe informację odnośnie warunków zwrotu na stronie "O mnie".
[Ustawą z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez produkt niebezpieczny (Dz. U. z dnia 31 marca 2000 r.), art.7]. |