Paracelsus nalewka detox - 200 ml
Pharmatica
Skład:
Wielkość opakowania: 200 ml
Porcja jednorazowa: 10 ml
Ilość porcji w opakowaniu: 20
Składniki 10 ml RWS Ekstrakt z zielonej herbaty 500 mg <> Ekstrakt z bakopy 400 mg <> Ekstrakt z żeń-szenia 300 mg <> Ekstrakt z czosnku 100 mg <> Młody jęczmień sok 500 mg <> Witamina C 20 mg 25% Witamina E 6 mg 50%
RWS - Dzienna referencyjna wartość spożycia
<> Nie ustalono dziennej referencyjnej wartości spożycia
Składniki:
Woda, soki zagęszczone z aronii i jabłek, sok z młodego jęczmienia, ekstrakty z: liści zielonej herbaty, ziela bakopy, korzeni żeń-szenia, czosnku, owoców aceroli standaryzowany na 25% zawartość witamininę C, substancja konserwująca: sorbinian potasu, przeciwutleniacz: d-alfa-tokoferol (witamina E), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Zalecane spożycie:
Przed użyciem wstrząsnąć. Spożyć po posiłku, raz dziennie 2 łyżeczki (10 ml) lub dwa razy dziennie po 1 łyżeczce (5 ml). Nalewkę można dodać do wody lub herbaty. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia (10 ml) w ciągu dnia.
Przeciwwskazania:
Nie stosować w przypadku: chorób związanych z nadciśnieniem, hiperkortyzolemii, podczas przyjmowania sterydów oraz leków z grupy inhibitorów MAO, w czasie ciąży lub karmienia. W czasie przyjmowania preparatów z żeń-szeniem należy ograniczyć spożycie kawy i herbaty.
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym i ciemnym miejscu, z dala od małych dzieci. Nie używać, jeśli opakowanie było uszkodzone lub ze zdjętą folią.
Ważne:
Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) prawidłowo zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka.
Producent:
Pharmatica sp. z o.o. sp.k.
ul. 23 Marca 77/3, 81-820 Sopot
Tonik zawiera ziołowe ekstrakty z bakopy, żeń-szenia, zielonej herbaty, czosnku oraz sok z młodego jęczmienia. Wzbogacony w witaminę C pochodzącą z aceroli i witaminę E.