Kasza jaglana stanowiąca bazę paprykarza uznawana jest za jedno z najbardziej odżywczych polskich zbóż. Kompozycję uzupełniają przecier pomidorowy oraz aromatyczna pieczona marchew. Smaku nadają wyłącznie naturalne przyprawy. Paprykarz jest produktem wegańskim, bez dodatku konserwantów ani polepszaczy smaku. Doskonale sprawdza się w postaci pasty kanapkowej czy dodatku do świeżych warzyw. Świetnie smakuje również na ciepło jako farsz do naleśników lub sos do makaronu.
SKŁADNIKI PRODUKTU Gotowana kasza jaglana BIO 30% (kasza jaglana BIO, woda), przecier pomidorowy BIO, pieczona marchew BIO, cebula BIO, świeża papryka BIO 7%, olej słonecznikowy BIO, sól morska, papryka słodka mielona BIO, ostra papryka mielona BIO, pieprz BIO
SPOSÓB UŻYCIA Produkt gotowy do spożycia. Np. jako pasta do kanapek.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
kJ 432
kcal 105
Tłuszcz 4,6 g
Kwasy 0,6 g
Węglowodany 12 g
Cukry 3,5 g
Białko 2,2 g
Sól 0,89 g
Błonnik 1,9 g