Paprykarz szczeciński produkowany przez firmę „Łosoś” to produkt najwyższej jakości bez konserwantów i sztucznych aromatów. Głównymi składnikami są: mięso łososia atlantyckiego, ryż oraz koncentrat pomidorowy. Dzięki idealnemu zbalansowaniu proporcji tych składników powstaje ceniony produkt o delikatnej, smarownej konsystencji i zaskakująco wspaniałych walorach smakowych.
W produkcji paprykarza szczecińskiego Łosoś Ustka wykorzystuje się mięso z łososia, a nie tańszych zamienników typu szproty, które obniżają walory organoleptyczne konserw rybnych tego typu.
Składniki:
- Ryż
- farsz z łososia atlantyckiego (24%, Salmo salar / wyhodowane w akwakulturach norweskich)
- cebula
- koncentrat pomidorowy
- olej rzepakowy
- białko sojowe
- kasza manna (zawiera gluten)
- woda
- błonnik pszenny
- sól
- naturalny aromat papryki
- regulator kwasowości: kwas cytrynowy
W 100 g produktu:
- energia: 752 kJ / 181 kcal
- tłuszcz: 12 g w tym kwasy nasycone: 1,6 g
- węglowodany: 12 g w tym cukry: 3,1 g
- białko: 5,7 g
- sól: 1,4 g
Przechowywanie: Przechowywać w temperaturze od +4°C do +25°C. Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 3 dni.
Producent: Przetwórstwo Rybne Łosoś Sp. z o.o.
Kraj pochodzenia: Polska
Termin przydatności do spożycia: 28/02/2026