PAPRYKA ZLATA 0,5 g.
- średnio wczesna, niewymagająca
- soczysta i chrupiąca
- idealna do kanapek i sałatek
PAPRYKA ZLATA
Niezwykle plenna, średnio wczesna odmiana papryki.
Stożkowate owoce wybarwiają się na żółty kolor o błyszczącej skórce.
Miąższ jest soczysty, chrupiący lekko słodkawy o intensywnym aromacie.
Papryka ta doskonale sprawdza się w kuchni.
Jest idealna do spożywania na surowo lub jako dodatek do kanapek i sałatek.
Nadaje się również do duszenia, pieczenia lu marynowania.
Jest bogatym źródłem witamin A, C i E oraz minerałów takich jak potas, wapń , fosfor, czy żelazo.
Papryki lubią ciepłe, nasłonecznione miejsca, osłonięte od wiatru.
Najlepiej uprawiać je z rozsady, wysadzać do gruntu w drugiej połowie maja lub w czerwcu.
Liczba nasion: 170-200 szt. w gramie
Norma wysiewu: 0,5 kg/ha
Termin wysiewu: II połowa III - I połowa IV
Termin sadzenia: II połowa V - I połowa VI
Rozstawa: 50 x 40 cm
Wegetacja: 70 dni
Termin zbioru: VIII - IX
OPAKOWANIE : 0,5 gr.
W każdym opakowaniu znajduje się 0,5 g.
Ponadto opakowanie zawiera wskazówki dotyczące uprawy roślin oraz informacje na temat okresu przydatności nasion do siewu.