PAPRYKA SUSZONA - BHUT JOLOKIA
Papryka Bhut Jolokia - bardzo ostra papryka.
Właściwości
- ma ostry smak
- idealna jako przyprawa do dań mięsnych i wegetariańskich, a także zup, pizzy, sosów, sals oraz jako dodatek do owoców.
Można wyschniętą papryczkę pokruszyć i dalej przygotowywać swoje danie, ale też można namoczyć ją w ciepłej wodzie - wtedy zmięknie i będzie nadawać się do krojenia.
OSTROŚĆ: około 800 000 do 1 100 000 SHU*
* w zależności od konkretnej papryki
UWAGA:
papryczki kroimy tylko i wyłącznie w rękawiczkach. Unikamy dotykania twarzy, oczu i innych miejsc ciała!!! Uwaga na pył powstający podczas krojenia. Oddychanie pyłem z papryki może spowodować uczucie duszenia i ataki kaszlu oraz niebezpieczne skurcze oskrzeli. Opakowanie do przechowywania papryczek powinno być szczelnie zamknięte i trzymane z dala od dzieci i światła.
Producent; Gospodarstwo Rolne Adam Caba
Składniki: 100% Papryka Bluht Jolokia
Kraj pochodzenia; Polska
Waga; 20 g