Papryka pepperoni lekko ostra 800g
KHATER
Oryginalna nazwa : Pepper pickles كبيس الحر
Papryka peperoni ostra, konserwowa. Bez GMO i konserwantów.
Skład : Papryka peperoni, woda, sól, kwas cytrynowy.
papryka peperoni jest ważnym elementem włoskich potraw, nadającym im charakteru. Jak wygląda więc kwestia ostrości papryki peperoni?
Nie jest tak łagodna, jak popularna w naszym kraju słodka papryka, jednak daleko jej do pikanterii chili czy jalapeno. Jeśli masz zamiar skosztować jej po raz pierwszy, a nie należysz do zwolenników ognistych smaków, pozbądź się nasion. W miąższu wyczujesz charakterystyczną goryczkę.
Nic nie stoi na przeszkodzie, by dodawać ją do potraw w formie surowej, ale bardzo dobrze smakuje marynowana w occie. Paprykę peperoni dodawaj do pizzy, dań jednogarnkowych i do mięs. Bardzo dobrze komponuje się z rybami i owocami morza, zwłaszcza krewetkami.
Papryka peperoni – właściwości
Najczęściej bywa mylona z chili. Jaka jest różnica między papryką peperoni a chili? Pierwsza z nich ma większy obwód i bardziej zaokrąglony kształt. Podczas degustacji przekonasz się też, że jej smak jest dużo delikatniejszy.
Jak większość papryk, peperoni jest dobrym źródłem witaminy C, wspomagającej prawidłowe funkcjonowanie odporności oraz pozytywnie wpływającej na stan naczyń krwionośnych i skóry.
Alergeny : -
Producent : KHATER B. Est. & Co. s.a.r.l
Kraj pochodzenia : Liban