Papryka Gochugaru do kimchi 100g - Lim-Ga-Ne
Ostra papryka gochugaru marki Lim-Ga-Ne w małym, poręcznym opakowaniu 100g.
Czerwona papryka chili gochugaru (고춧가루) to jedna z kluczowych przypraw stosowanych w kuchni koreańskiej oraz obowiązkowy składnik do przygotowania słynnej kapusty kimchi. Charakterystycznie grubo mielona, odznacza się intensywnym, pikantnym smakiem oraz przyjemnym, słodkawym aromatem z głęboką dymną nutą, dzięki którym nie sposób zastąpić ją zwykłą papryką w proszku. Wyrafinowana i wszechstronna, stanowi wyjątkowy dodatek do wszelkiego rodzaju dań na zimno i na ciepło. Od zup i potrawek na gęsto, poprzez sosy i marynaty, aż po sałatki, a nawet napoje i desery - gochugaru nadaje koloru, wzbogaca fakturę, a co najważniejsze wspaniale uzupełnia i wzbogaca smaki.
Papryka gochugaru to składnik, którego nie może zabraknąć w słodko-pikantnym, lepkim sosie do kopytek tteokbokki, ostro-kwaśnej zupie Kimchi Jigae, orzeźwiającej, chrupkiej przystawce Oi Muchim czy aromatycznej wieprzowinie Bulgogi. Niezbędnik każdego miłośnika kuchni koreańskiej!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.
Produkt rozważany, zamknięty szczelnie w strunowym woreczku.
Papryka wyhodowana w Chinach dla Lim-Ga-Ne, Korea.
Produkt przetwarzany w Korei Południowej.
Skład:
100% ostra czerwona papryka chili
Wartości odżywcze (w 100g/100ml)
- Wartość energetyczna: 1314kJ/314kcal
- Tłuszcze: 16g
- Węglowodany: 55g
- Białko: 12g
- *w tym cukry: 7g
- Sól: 1g