PAPAJA PŁATEK 500 g
Zastosowanie:
Papaje można wykorzystać jako składnik do koktajli lub jogurtu. Jest również doskonałym dodatkiem do deserów lodowych.
Skład:
- Papaja
- Cukier
- Substancja konserwująca -> pirosiarczyn sodu
Tabela wartości odżywczych:
Wartości odżywcze produktu w 100 g
- Wartość energetyczna: 1507 kJ / 360 kcal
- Tłuszcz: 0,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
- Węglowodany: 89,0 g
- w tym cukry: 74,0 g
- Błonnik: 2,0 g
- Białko: 0,0 g
- Sód: 0,35 g
inne: Może zawierać śladowe ilości glutenu, orzechów, sezamu, gorczycy i soi.
Opis produktu:
Papaja jest właściwie melonowcem czyli rośliną tropikalną, pierwotnie można było ją jedynie spotkać na obszarach Ameryki. Owoc Papai ma słodziutki oraz egzotyczny smak. W środku Papai znajdują się szaro-czarne nasionka, które są jadalne. Kandyzowanie polega na smażeniu owoców rzadziej roślin w coraz to bardziej słodkim syropie. Dzięki temu zachowuje swój kształt, intensywną barwę, jędrność a co najważniejsze to smak. Papaja zawiera w sobie cenne witaminy dla naszego organizmu takie jak:
- witamina C -> hamuje ona proces starzenia się skóry i wspomaga układ krążenia a przede wszystkim jest wzmacniaczem odporności organizmu
- witamina A -> działa przeciwnowotworowo, chroni nabłonek układu oddechowego przed drobnoustrojami, wzmacnia ona również układ odpornościowy, utrzymuje prawidłowy stan skóry, włosów i paznokci
- witaminy z grupy B -> są one niezbędne do prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego
- witamina E -> opóźnia proces starzenia się skóry, nawilża ją i regeneruję
- niacyna -> potrzebna jest do produkcji energii, syntezy niektórych hormonów i DNA
- kwas foliowy -> reguluję pracę enzymów i układu nerwowego. Kwas foliowy szczególnie dedykowany jest dla kobiet w ciąży
oraz składniki mineralne:
- potas -> jest on niezbędny do prawidłowej pracy mięśni i optymalnego utrzymania ciśnienia krwi oraz przekazywania impulsów nerwowych
- wapń -> pierwiastek potrzebny do prawidłowego funkcjonowania organizmu, materiał budulcowy kości i zębów.
- fosfor -> jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania wszystkich komórek ustroju. Uczestniczy w produkcji energii, wpływa na rozwój i funkcjonowanie kości, mięśni i układu nerwowego
- magnez -> odpowiada za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego, stanowi również bardzo istotny budulec tkanki kostnej i pozwala utrzymać prawidłowe ciśnienie tętnicze
- żelazo -> potrzebne do produkcji czerwonych krwinek, odpowiada za regenerację tkanek oraz prawidłowy wzrost, niweluje uczucia zmęczenia
- sód -> niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Odpowiada również za gospodarkę wodno - elektrolitową
Dzięki opakowaniu DOYPACK za każdym razem łatwo zamkniesz produkt dzięki czemu dłużej zachowa swój aromat i świeżość.
Samo opakowanie jest niezwykle trwałe co ułatwia transport i późniejsze przechowywanie