Papaja kostka - kandyzowana 500 kg
Opis produktu
Kandyzacja owoców to inaczej konserwowanie ich, dzięki czemu zachowują one dużą część swoich właściwości. Polega to na wielokrotnie powtarzającym się smażeniu owoców w słodkim syropie. Podczas smażenia dobierane jest odpowiednie stężenie i temperatura, które z każdym powtórzeniem jest zwiększane.Kandyzowaną papaję wykorzystuje się przede wszystkim w cukiernictwie. Służy jako dodatek do ciast, głównie keksów, deserów lub jako element ozdobny. Można też dodawać do musli, owsianek, płatków śniadaniowych, aby nadać słodkości.
▼ Wartości odżywcze produktu w 100g
Wartość energetyczna 1465 kJ/ 345 kcal
Tłuszcze 0 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 85 g
W tym cukry 83 g
Błonnik 2,5 g
Białko 0 g
Sól 0,09g
Dodatkowe informacje
.........................................................................
▼Składniki
Papaja, cukier, substancja konserwująca- dwutlenek siarki,
▼Masa netto
500kg
▼Stosowanie
Papaja jest świetną przekąską, służyć może także jako dodatek do herbat (szczególnie owocowych) a także jako dodatek do ciast i różnych wypieków.
▼ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
▼ Rodzaj opakowania
Opakowanie typu doypack z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku. Zapewnia długą świeżość produktu oraz odpowiednio zabezpiecza produkt podczas transportu.
▼ Terminy przydatności i kraj pochodzenia
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia
▼ Producent
RxONE Agnieszka Olejarz, Al. T. Rejtana 49/4, 35-326 Rzeszów
JAK KUPOWAĆ?
1. Kup kilka produktów na naszych aukcjach
2. Wybierz przesyłkę kurierską lub Pocztex 48
3. Zapłać za przesyłkę tylko raz!