Papaja Kandyzowana 250g Zdrowie Natura
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Najlepiej spożyć przed końcem: wrzesień 2023
Skład: Papaja, cukier, kwas cytrynowy, substancja konserwująca E220, barwniki.
Zdjęcie rzeczywiste - przedstawia sprzedawany produkt.
Wygląd zewnętrzny: owoce czyste pokrojone w kostkę jednakowej wielkości i grubości, poddane procesom technologicznym zapewniającym im trwałość.
Barwa: mix kolorów - zielony, żółty, czerwony, pomarańczowy.
Smak i zapach: słodki.
Produkt nie zawiera organizmów modyfikowanych genetycznie.
Do każdej partii produktu posiadamy atest jakościowy.
Papaja
Papaja zwana również melonowcem właściwym to gatunek rośliny z rodziny melonowcowatych. Pochodzi z Ameryki Południowej, Środkowej i południowych rejonów Ameryki Północnej. Obecnie uprawiany w tropikach i subtropikach. Owoce to owalne lub gruszkowate jagody o długości do 45 cm i średnicy do 30 cm. Owoce kiedy są dojrzałe stają się miękkie i zmieniają kolor z zielonego na pomarańczowy lub ciemnożółty. Wnętrze owocu zawiera dużą ilość małych, kulistych i jadalnych nasion.
Miąższ owocu jest bogaty w witaminy i ubogi w kwasy. Dzięki dużej zawartości papainy ułatwia trawienie. Zawiera znaczną ilość alaniny (116 mg na 100 g) oraz β-karotenu (1,2 mg na 100 g).
Przechowywanie
Przechowywać w szczelnie zamkniętym, oryginalnym opakowaniu. Chronić od promieni słonecznych.
Opakowanie
Papaja jest pakowana w worki plastikowe.