Tempura Sakura, mąka, ciasto, panierka 1 kg
Tempurę przygotowuje się ze składników najwyższej jakości, zwracając szczególną uwagę na to, aby były świeże. Wykorzystujemy duże krewetki, ryby różnych gatunków, kałamarnice, paluszki krabowe, grzyby, bakłażan i inne warzywa i owoce. Tak naprawdę zależy, to od naszego smaku i wyczucia kulinarnego. Oczywiście w tempurze możemy przygotowywać sushi.
Umyte i obrane składniki, gdy potrzeba kroi się na mniejsze kawałki, wielkości dużych krewetek.
Przygotowanie ciasta: do miseczki wrzucamy kilka kostek lodu i trochę bardzo zimnej wody, następnie wsypujemy trochę tempury cały czas mieszając, mamy uzyskać konsystencję rzadkiego ciasta na naleśniki.
Ciasto może być rozmieszane niezbyt dokładnie, gródki mąki dodają tempurze uroku.
W przygotowanym cieście zanurzamy składniki, i smażymy w głębokim tłuszczu.
Gdy smażymy różne składniku musimy zwrócić uwagę na kolejność, na początku warzywa, następnie grzyby shitake, na końcu owoce morza i ryby.
Taka kolejność zapobiega mieszaniu się smaków.
Skład: Mąka pszenna, skrobia kukurydziana, węglan wapnia, soda, pirofosforan diwodoro-disodowy, diwodorofosforan wapnia, maltodekstyna, kurkuma.
W 100g produktu:
Wartość energetyczna 1361kJ/325kcal,
białko 6,8g, węglowodany 71.7g w tym: cukry 3,0g,
tłuszcz 0,7g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,0, sól 0,0g.
Produkcja: Chiny
Najlepiej spożyć przed: 02.07.2024
Waga: 1000 g.
Waga do wysyłki z opakowaniem: 1200 g.
Dla Państwa zadowolenia i wysokiej, jakości produktów, dostawy do naszej firmy realizowane są kilka razy w tygodniu.
Wszystkie produkty są bardzo dobrze i bezpiecznie zapakowane do wysyłki.
Dziękujemy i zapraszamy na nasze inne aukcje - SushiSam.