Panierka Panko Chrupka Chrupiąca Bułka Tarta 250g Do Panierowania
Opis: Panierka panko firmy Młyn Nad Gopłem w opakowaniu 250g. Jedna z najbardziej popularnych panierek do przygotowania chrupkich potraw. W panierce można panierować krewetki, ryby, kurczaka oraz wiele innych składników. Bułka tarta chrupka w swoim składzie, posiada jedynie naturalne składniki.
Składniki: Mąka pszenna, woda, sól, drożdże.
Waga do wysyłki: 300g
Data ważności: 01.01.2020
Produkcja: Polska
Sposób przygotowania potrawy w chrupkiej bułce tartej:
1. Surowiec (mięso) obtoczyć w mące.
2. Wymieszać mąkę z jajkiem i wodą (Konsystencja Ciasta Naleśnikowego).
3.W przygotowanym cieście zanurzyć surowiec.
4. Obtoczyć w naszej chrupkiej bułce tartej.
5. Smażyć na patelni lub w głębokim tłuszczu.
Informacje dodatkowe: Produkt zawiera pszenicę - informacja dla alergików.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1492kJ/352kcal,
Tłuszcz 1,1g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g,
Węglowodany 71g,
w tym cukry 3,7g,
Białko 12g,
Sól 0,42g.
Masa netto: 200g
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu z dala od obcych zapachów.