Panierka PANKO - bułka tarta typu japońskiego
Chrupiąca panierka PANKO
Panierka PANKO to bułka tarta powstała z chleba, używana głównie w kuchni azjatyckiej do dań smażonych.
Dzięki swojej strukturze cieniutkich pasków, podczas odpowiedniego smażenia nie traci swojej chrupkości. Panierka PANKO polecana jest głównie do przyrządzania dań z wykorzystaniem ryb, kurczaka, owoców morza, warzyw.
Panierka PANKO doskonale pochłania smak i zapach użytych w potrawie przypraw, przez co jest znakomitym zamiennikiem tradycyjnej bułki tartej.
Czym różni się panierka PANKO od bułki tartej?
- Nie traci chrupkości podczas smażenia
- Pochłania mniej tłuszczu podczas smażenia
- Jest lżejsza od tradycyjnej bułki tartej
Informacje o produkcie:
Składniki: mąka pszenna, drożdże, sól, woda
Alergeny: GLUTEN
Kraj pochodzenia: Polska
Wartości odżywcze w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 1492kJ / 352kcal
- Tłuszcz: 1,1g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3g
- Węglowodany: 71g
- w tym cukry: 3,7g
- Białko: 12g
- Sól:0,42g
Wartości odżywcze produktów pochodzą ze specyfikacji jakościowych lub są danymi literaturowymi
* na terenie sklepu występują ponadto produkty zawierające: gluten, soję, sezam, orzechy, gorczycę