Panierka PANKO 400g bułka tarta typ Japoński GRUBA
Bardzo smaczna, chrupiąca i bardzo popularna Bułka Tarta - Japońska Panierka PANKO, używana w kuchni azjatyckiej jako panierka do dań smażonych.
Smażona w odpowiedni sposób nie traci swojej wyjątkowej tekstury, za to doskonale przejmuje smak i aromat towarzyszących przypraw. Nawet szczypta soli, pieprzu i odrobina masła mogą zapewnić doskonałe obramowanie smażonym produktom.
Panko najlepiej komponuje się z rybą, owocami morza, kurczakiem oraz warzywami.
Najlepiej spożyć przed końcem: 08/2024
Skład:
- mąka pszenna, woda, drożdze, sól
Wartości odżywcze (w 100g/100ml)
- wartość energetyczna: 1576kJ/372kcal
- tłuszcze: 1,6g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6g
- węglowodany: 74g
- w tym cukry: 3,5g
- białko: 14g
- sól: 0,4g