Pochodząca z Japonii panierka Panko to zdrowsza alternatywa dla klasycznej bułki tartej. Panierka Panko pochłania mniej oleju niż klasyczna bułka tarta. Sama panierka również długo utrzymuje swoją chrupkość.Idealnie nadaje się do przygotowania filetów z kurczaka, kotletów schabowych, a także krewetek i warzyw.
Skład: mąka pszenna, drożdże, sól, olej palmowy całkowicie utwardzony, glukoza, mąka słodowa jęczmienna, izolowane białko sojowe, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy
Alergeny: jęczmień, pszenica, soja
Wartości odżywcze w 100 g / 100 ml:
- Energia (kJ/kcal): 1594kJ/376kcal
- Tłuszcze: 2,6 g (w tym tłuszcze nasycone: 0,8 g)
- Węglowodany: 74 g (Cukier: 2,6 g)
- Białko: 13 g
- Sól: 1,4 g
Wyprodukowano: Korea Południowa