Panierka panko 1kg duże płatki bez dodatku chemii
Tradycyjna panierka panko w dużym, wydajnym opakowaniu 1kg. Bez dodatków chemicznych i konserwantów. Grube, duże płatki.
Niezwykle popularna panierka zbożowa panko w postaci dużych okruszków, stosowana powszechnie do dań kuchni azjatyckiej. Lekka, chrupiąca, delikatniejsza od znanej nam bułki tartej, idealnie sprawdza się do różnorakich smażonych potraw, szczególnie mięs, krewetek i warzyw. Znakomicie się smaży, za to w przeciwieństwie do zwykłej bułki tartej nie wchłania dużo tłuszczu! Jego pozostałości możemy łatwo usunąć za pomocą zwykłego papierowego ręcznika lub bibułki.
Z dodatkiem panko przygotujemy wiele orientalnych rarytasów, takich jak japońskie kotlety wieprzowe tonkatsu, zniewalająco kruche krewetki w tempurze i koreańskie corndogi - gamja-hotdog. Wspaniale sprawdzi się także do przygotowania typowo europejskich dań, np. krokietów czy kotletów schabowych.
Więcej informacji o panko znajdziecie wartykule zamieszczonym na naszym blogu. :)
Przechowywać w suchym miejscu i ciemnym miejscu.
Kraj pochodzenia: Chiny
Skład:
Mąka pszenna, woda, drożdże, sól
Wartości odżywcze (w 100g/100ml)
- Wartość energetyczna: 1120kJ/270kcal
- Tłuszcze: 0,2g
- Węglowodany: 56g
- *w tym cukry: 1g
- Białko: 9,8g
- Sól: 0,2g